single.php
Blogi

Vetoketjun ompelu farkkuihin – Viisi vuotta myöhemmin

Viisi vuotta sitten tein ekan videoni vetskarin ompelemisesta miesten housuihin. Ylipäätään ne taisivat olla kolmannet housut, jotka ikinä ompelin, ja se myös näkyy videolla. Ompelenkin vetoketjuhalkion nykyään hyvin eri tavalla, siispä tein siitä uuden videon.

Pureudun aiheeseen Ottobre Design Family 7/2017 -lehdessä olleen ”Straight Leg Classics” -kaavaa mukaillen. Kaavoissa mainitut vetoketjuhalkion ohjeet Ottobre Designin sivuilla ovat ihan ok, mutta silti mulle jää monta kysymystä avoimeksi. Suurin pähkäily liittyy vetoketjun pituuteen.

Selvitän yllä olevalla videolla, miten Ottobren kaavoja on muutettava, jos mistään ei löydy ohjeissa mainitun pituista vetoketjua. Vaikka vetskareita voi itse lyhentää, niin haluan säilyttää farkkujen vahvassa vetskarissa sen metallisen alastopparin, koska se on siisti ja kestävä. Lyhentäessähän se revitään irti ja tilalle tikataan siksakkia. Thanks but no thanks. 12- ja 15-senttisiä housuvetoketjuja on aika usein tarjolla, mutta en ole mistään Suomesta löytänyt 13- tai 14-senttistä farkkuihin soveltuvaa metallivetoketjua. Semmoisia en ole löytänyt Karnaluksistakaan, vaikka heillä on aivan tolkuttoman iso valikoima. Jos siis tiedät paikan, mistä voi ostaa tai tilata metallisia umpipäisiä farkkuihin soveltuvia vetskareita pituudeltaan sentin välein, niin laita ihmeessä linkki kommenttina alle.

Kommentoi