Ompelun suurin haaste – kankaiden löytäminen

Ompelun suurin haaste – kankaiden löytäminen

Kankaiden ostaminen on ollut ompeluharrastukseni suurin haaste. Jos haluaisin ommella T-paitoja pupujussiprintistä, niin ongelmia ei olisi. Mutta miesten vaatteisiin soveltuvien kankaiden sekä yksiväristen tilkkuilupuuvillojen löytäminen on ollut tosi hankalaa.

Tilkkuiluun sopivia printtikankaita on suomalaisissa kaupoissa tarjolla pilvin pimein. Niiden hakijoille suosittelen muutamaa hyvää verkkokauppaa: Tilkkutarhaa, Tilkkukauppaa ja Kangastukkua, joista toki löytyy toki myös yksivärisiä. Tarjolla olevien värien vähyys ja minimiostosmäärä (* kuitenkin nostavat minun valitsemani tien pystyyn. Metrin minimitilaus per väri on tarpeisiini aivan liikaa, kun tarvitsen yhteen työhön noin 20 eri väriä.

Joustavien printtikankaiden hakijoille ja lasten vaatteiden ompelijoille tarjonta on ihan mieletön. Jos listaisin tähän sellaisia verkkokauppoja, niin internetistä loppusi paperi kesken.

Toki ymmärrän yrittäjän näkökulman: sitä on myytävä, mikä menee kaupaksi, ja varastossa ei kannata seisottaa tavaraa pilaantumassa. Ilmeisesti kaltaisiani yksiväristen ystäviä ei ole riittävästi, mikä pistää miettimään, että minkähän vuoksi muutoin niin väritön kansa tykkää kirjavista kankaista?

Google apuun

Löysin googlaten jenkkiläisiä kangaskauppoja, mutta ne osoittautuivat dead endiksi. Jos ne ylipäätään toimittavat Suomeen, niin tullausprosessi on hankala ja nostaa kankaan hinnan liian korkeaksi.

Sain vinkin etsiä saksalaisia verkkokauppoja, ja lopulta tärppäsi! Löysin Quiltmania.de-verkkokaupan, jossa on tarjolla Kona Solids -paketteja. Kussakin paketissa on 12 yksiväristä fat quarter -kokoista (22″×18″) palasta. Aivan täydellistä!

Kuten kuvasta on helppo päätellä, niin saattaa olla, että mulla lähti mopo käsistä, mutta onpahan varastossani nyt yli 100 eriväristä kangasta odottamassa inspistä.

Järjestelin tilaamiani fat quarter -kangaspaloja ryhmiin ja näistä seteistä alan jotain suunnitella.

Vielä kun löytäisi kaupan, mistä saisi Brava Fabrics -verkkokaupan vaatteiden tyyppisiä puuvillakankaita paitojen ompeluun, niin avot. Vaikka en ole automiehiä, niin tämmöinen kangas olisi aivan täydellinen!


*) Yksivärisiä peruspuuvillakankaita on tämän kirjoitushetkellä tarjolla seuvaavasti:

  • Tilkkutarhassa 12 väriä, lisäksi muutama Kona Solids -bundle
  • Tilkkukaupassa 55 väriä
  • Kangastukussa 58 (146g/m2 -vahvuiset)

Kaikissa minimitilausmäärä on 1 m.

Kommentoi